El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha suspès temporalment el programa "Noces d'or", destinat a obsequiar les parelles o matrimonis amb 50 anys de convivència que des de fa anys promovia la Generalitat.

Aquest programa consistia en una estada de quatre dies amb totes les despeses pagades en una instal·lació hostalera de la costa catalana i un conjunt d'activitats fonamentades en el fet convivencial.

Cleries va anunciar ahir la suspensió d'aquest programa, al qual s'havien inscrit moltes parelles que celebren les seves noces d'or, durant la presentació del pressupost del seu Departament, que es redueix un 4,6%, en la comissió parlamentària, on van ser rebutjades les quatre esmenes a la totalitat presentades pels grups del PSC, ICV-EUiA, ERC i Ciutadans.

El pressupost del departament de Benestar Social passa de 2.330 milions d'euros a 2.223 milions d'euros i la major retallada afectarà a la secretaria de família, que disposarà d'un 74% menys de diners, per la suspensió temporal de les ajudes a les famílies amb fills de 0 a 3 anys.

També es redueixen els programes d'atenció a la immigració

(-8,7%), a les persones amb discapacitat (-1,8%), a serveis de protecció social (-16,2%), a la infància i adolescència (-3,9%), serveis a la joventut (-11%), de polítiques de dones (-15,7%) i de serveis a la comunitat (-31,2%).