El president de la Generalitat, Artur Mas, té la intenció de proposar Daniel de Alfonso com a nou director de l'Oficina Antifrau, organisme fiscalitzador de l'Administració catalana que es va crear durant el segon tripartit.

De Alfonso és magistrat de la secció setena de l'Audiència de Barcelona i és un dels noms pels que apostava el PP català per ocupar aquest càrrec quan es va crear l'ens i per tant és un perfil que agradaria als populars catalans en el debat que tindrà lloc la pròxima setmana al ple del Parlament.

Segons que va confirmar en roda de premsa el portaveu del Govern, Francesc Homs, el propòsit del Govern és que la setmana que ve el Parlament pugui aprovar l'elecció d'aquest càrrec.

L'Oficina Antifrau fa gairebé sis mesos que està sense director, després que morís a finals de març el seu anterior responsable, el fiscal David Martínez Madero. La seva mort va tenir lloc a l'aeroport de Milà, després de patir un infart dins d'un avió.

La OAC depèn del Parlament, és l'únic òrgan d'aquest tipus que existeix a Europa i la seva creació comptava amb múltiples recels, tant des del PSC -que va votar amb ICV-EUiA i ERC a favor de la seva creació- com de CiU i PP, que es van oposar al seu naixement argumentant que ja existeix la Sindicatura de Comptes.

Procediment parlamentari

Una vegada proposat el candidat, aquest ha de comparèixer davant la comissió d'Assumptes Institucionals perquè els grups avaluïn la seva idoneïtat, el que està previst que faci dilluns o dimarts de la setmana que ve.

Superats aquests tràmits, el ple del Parlament ha d'elegir-lo amb una majoria de tres cinquenes parts dels 135 diputats en primera votació -que correspon a un mínim de 90 diputats-, i si no és possible en una segona volta en la qual només cal la majoria absoluta -un mínim de 68-.