El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha rebutjat avui una llei electoral catalana que, en la pràctica, instauri un sistema bipartidista de CiU i PSC, i ha reclamat que respecti la proporcionalitat i que les llistes siguin obertes.

Segons que ha indicat Uriel Bertran en una roda de premsa, "en cap cas" la nova llei electoral que auspicia l'actual govern de la Generalitat s'ha d'acabar convertint en "un regnat a dues bandes entre CiU i PSC", a l'estil del que ja succeeix a l'Estat espanyol entre PP i PSOE, i que només reforça els partits grans".

Ha advertit, en aquest sentit, sobre les conseqüències que per a tot el país poden comportar uns possibles acords "a porta tancada" entre PSC i CiU que vagin encaminats "a perpetuar el bipartidisme a Catalunya, i en conseqüència, a rebaixar la qualitat democràtica".

En la mateixa roda de premsa, el diputat independentista ha desaprovat també l'anunci fet pel president de la Generalitat, Artur Mas, de congelar les inversions fins a 2013, i en aquest sentit, Uriel Bertran ha recordat que "la inversió en infraestructures és un dels motors de l'economia".

Segons el secretari general de SI, allò adequat seria emprendre "una batalla política de país" per "recuperar els 20.000 milions d'euros d'espoliació fiscal que se'n van cada any a l'Estat espanyol i, amb aquests diners, obtenir els recursos necessaris per injectar-los en l'economia catalana i triplicar el pressupost en infraestructures".

Segons la seva opinió, un any després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, "que va suposar un cop de destral definitiu en l'avanç de l'autogovern del país, i ha estat el reconeixement per part de l'Estat espanyol que no accepta cap millora", queda clar que "l'únic camí que els queda als catalans és l'Estat propi", ha afirmat.