Gairebé el 43% dels catalans votaria a favor d'un hipotètic referèndum sobre la independència de Catalunya, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinó (CEO) de la Generalitat publicat aquest dimecres. D´altra banda, el sondeig també ha extret que CiU guanyaria amb comoditat les eleccions catalanes malgrat les retallades que s´està aplicant als pressupostos de la Generalitat.

És la primera vegada que en un estudi de la Generalitat es pregunta als enquestats sobre què votarien en un eventual referèndum sobiranista, i segons els resultats de l´últim baròmetre del CEO, el 42,9% dels sondejats votarien que sí a la independència, el 28,2% s'oposarien, el 23,3% s'abstindrien i els indecisos són el 4,4%.

Malgrat aquestes dades, l'estudi posa de manifest que només el 25,5% de la ciutadania catalana manifesta obertament que és independentista, ja que hi ha més població que s'autodefineix com a federalista (33%) i autonomista (31,8%).

CiU es faria amb el 32% dels vots

CiU guanyaria amb comoditat les eleccions catalanes, amb una intenció directa de vot vint punts superior a la del PSC, malgrat la polèmica que s'ha generat per les retallades que està posant en marxa el Govern d'Artur Mas.

Segons l'últim baròmetre del CEO de la Generalitat, CiU té una intenció directa de vot del 32,1%, 2,4 punts menys que el gener, mentre que la del PSC se situa en el 12,9%, 1,4 punts més.

L'enquesta, amb un marge d'error del 2,47% i feta després del 22-M, situa ICV-EUiA amb una intenció directa de vot del 4,5%, tres dècimes més; al PP amb un 4,6%, mig punt més; a ERC un 4,4%, 1,3 punts menys; SI un 1,7%, una dècima menys, i C's es manté estable amb un 1,4%.