El diputat d'ERC Sergi de los Ríos ha exigit aquest dimecres a les autoritats polítiques que facin valer les mesures legals davant la rescissió de contracte de Ryanair a l'Aeroport de Reus. El tarragoní ha lamentat l'anunci de la companyia de tancar la seva base operativa de l'aeroport i demana a les autoritats que van subscriure el contracte amb Ryanair que "restableixin a l'erari públic tot allò que s'haurà pagat amb diners de tots a la companyia mitjançant les mesures legals possibles per la rescissió unilateral del contracte per part de Ryanair". El diputat republicà insta el Govern a mostrar "coratge i determinació" davant d'una notícia "nefasta per a les comarques del Camp de Tarragona".

Sergi de los Rios ha denunciat l'incompliment polític per part del govern espanyol del traspàs a la Generalitat dels tres aeroports catalans acordat fa cinc anys quan es va negociar la retallada de l'Estatut. "Ni el PSOE ni el PSC, ni CiU que va ser part important d'aquella retallada de l'Estatut, han executat allò que el 2006 van dir que aconseguirien". Per Des los Ríos, és el territori juntament amb el sector públic i el sector privat qui ha de gestionar l'Aeroport de Reus.

Segons va dir el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, el passat 21 de juny Ryanair té un contracte en vigor fins al 2013, renovat el novembre de 2010 i actualitzat econòmicament, ja que ha passat de 2,7 milions d'euros a 3,5 milions. En aquest sentit el republicà espera que l'anunci fet el passat 21 de juny per part del delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, i de Font, segons el qual el mes de juliol hi hauria una trobada estratègica per parlar del futur aeroportuari del territori, tingui "millor resultat que les prediccions que expressava aquell dia 21 de juny el director general, les quals han resultat errònies".

La UGT aposta per negociar

El sindicat UGT ha demanat al Govern i a les administracions territorials implicades que s'assegui "urgentment" a dialogar amb la companyia aèria Ryanair per garantir la seva presència a l'Aeroport de Reus. Per UGT, la desaparició de Ryanair a Reus significaria la "pèrdua d'un gran nombre de llocs de treball a les nostres comarques", tant de treballadors de la mateixa companyia com d'altres sectors, com la neteja, l'hostaleria i el turisme, entre d'altres. Segons denuncia, pot suposar un impacte econòmic "incalculable" i reclama al Govern que no ho permeti per no abocar aquestes comarques "a una situació encara més delicada i preocupant de la que ja es troben".

Des d'UGT, també s'ha criticat al companyia per "amenaçar constantment" amb deixar d'operar als aeroports catalans "per tal de veure augmentats els seus beneficis" i que valori els esforços que està fent la Generalitat i d'altres institucions per mantenir la supervivència de l'aeroport i el dels mateixos treballadors per mantenir un servei de qualitat.

"Treballar per la diversificació de companyies que operen a l'Aeroport de Reus, ha de ser una prioritat de les institucions implicades (AENA, Diputació de Tarragona, Ajuntaments i Generalitat de Catalunya), als quals emplacem a posar-se a treballar d'immediat per no veure'ns abocats en un futur en situacions similars", conclou el comunicat.