Els darrers 150 'acampats' que restaven a la plaça de Catalunya han estat desallotjats per un operatiu conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona la matinada d'aquest dijous. L'operatiu, que ha comptat amb 500 agents dels Mossos i 150 de la policia local barcelonina, ha començat a les 2 de la matinada i s'ha desenvolupat sense incidents i sense cap detingut, tot i que les 150 persones han estat identificades abans de deixar la plaça. Els serveis de neteja de l'Ajuntament han accedit poc després i han desmuntat el campament. La plaça de Catalunya ha recuperat, passades les 5 del matí, un aspecte similar al d'abans del 15 de maig, quan va començar l'acampada dels 'indignats'.

Els 'indignats' s'han reunit al centre de la plaça quan els agents de la Brigada Mòbil dels Mossos han acordonat la zona. Asseguts al terra han rebut les indicacions de la Guàrdia Urbana que els instava a desallotjar la plaça. El centre de la plaça de Catalunya ha anat perdent 'acampats' de manera paulatina fins que les darreres persones han estat acompanyades a l'exterior de la plaça pels Mossos.

La part més complexa del dispositiu ha estat el desmuntatge de les cabanes situades a les copes dels arbres i que servien de refugi per a una quinzena de persones. Amb l'ajuda de diverses grues, han anat baixant la gran quantitat de material que havien arribat acumular, entre els quals un sofà, diversos somiers i alguns matalassos.

Tot i que la majoria dels membres del moviment 15-M havien abandonat la plaça fa alguns dies encara hi havia més d'un centenar que continuava dormint-hi cada nit. Alguns dels que aquest dimarts han estat desallotjats no han parat de repetir que "demà hi tornaran".