El PPC ha rebutjat aquest divendres el manteniment de la sisena hora i ha fet possible que no prosperés una moció d'ERC que reclamava entre altres qüestions posar a disposició dels grups l'avaluació de l'impacte de la sisena hora en la millora del nivell d'aprenentatge i implementar la sisena hora. El PPC ha unit el seus vots als de CiU per rebutjar la proposta quan fa just un mes va unir-los amb la resta de grups de l'oposició per mantenir la sisena hora escolar en tots els centres públics de primària per al proper curs. Els populars ho han justificat fent referència als acords que ha arribat amb el Govern per la sisena hora.

En la moció aprovada fa un mes es va instar el Govern a "mantenir la sisena hora a tots els centres públics d'educació primària de Catalunya en el curs 2011-2012". També es va reclamar que es garantís que qualsevol reformulació sobre aquesta qüestió es fes "amb el consentiment del Parlament i de la comunitat educativa i dins de l'estratègia global de reducció del fracàs escolar a l'escola pública de Catalunya". En aquest cas, el PPC ha votat en contra junt a CiU a punt que reclamava donar compliment a la moció que es va aprovar fa un mes amb els vots de tots els grups de l'oposició.

El parlamentari del PPC Rafa López ha justificat el seu vot dient que eren coherents i ha manifestat que ara el que s'ha de fer és avaluar la sisena hora. En aquest context, ha fet referència a l'estudi sobre el cost d'aquesta mesura que va encarregar la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que deia que la sisena hora ha costat un total de 497.711,9 milions d'euros des de que es va iniciar la seva aplicació el curs 2006-2007. López ha destacat que ells han lluitat amb el Govern per aconseguir més recursos per la sisena hora i que s'han quedat sols en aquest objectiu. Per això, ha explicat que rebutjaven la moció d'ERC per la feina que havien fet per arribar a acords amb l'executiu.