Treballadors socials de diversos ajuntaments catalans van acusar el Govern d'utilitzar una base de dades desfasada per remetre el pagament per xec nominal de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) durant aquest mes d'agost, tal com van confirmar consistoris i entitats. La presidenta del Col·legi de Treballadors i Assistents Socials de Catalunya, Núria Carrera, va confirmar que nombrosos professionals li han fet arribar la mateixa queixa durant els últims dies.

Per la seva banda, els ajuntaments de Sabadell i Tarragona van constatar l'existència d'un grup de casos de beneficiaris que han rebut el xec en una direcció antiga o incorrecta, que havia estat modificada. En el cas de Sabadell, s'haurien produït com a mínim vuit casos, segons van precisar fonts del consistori del Vallès, en al·lusió a explicacions aportades per treballadors socials.

La Conselleria d'Empresa i Ocupació va assegurar que té una "base de dades única, que les modificacions s'actualitzen automàticament un cop s'introdueixen canvis", i que al seu torn és compartida amb la Conselleria de ?Benestar Social i Família.

Laments de Càritas

La polèmica de la gestió del Pirmi va arribar ahir a les entitats socials. La cap del territori de Ciutat Vella i Poble Sec de Càritas, Juana Martín, va explicar que passats els primers dies del caos en el pagament de la renda, la seva entitat ha registrat un "degoteig" de casos de beneficiaris que no havien arribat a rebre el xec i que, després, s'ha constatat un error en la domiciliació postal d'aquest. Martín va lamentar que els problemes de gestió administratius afectin les persones més vulnerables, i que les crítiques de la Generalitat es dirigeixin a aquest col·lectiu.