El nou director de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, vol "fer de Catalunya un referent mundial en la lluita contra la corrupció", segons va destacar ahir durant la seva presa de possessió al Parlament.

Aquest serà un dels grans objectius marcats pel nou director, al costat del impuls de la formació ètica dels joves "per tal de vetllar per la integritat dels que seran els futurs líders polítics" de Catalunya.

En aquest sentit, per aconseguir aquests objectius, De Alfonso va assegurar que pensa treballar "colze amb colze" amb la Fiscalia, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i els cossos i forces de seguretat, a més de tenir en compte a les organitzacions empresarials, entre altres.

El nou director de l'OAC va concloure el seu discurs de presa de possessió tot assegurant que posarà tot el seu "cor" en aquesta responsabilitat que li tocarà exercir, i també va declarar que retrà comptes sobre el seu treball totes les vegades que sigui necessari.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va lloar el currículum del nou director, a qui li va demanar "il.lusió i molta feina per lluitar per la transparència".

De Gispert també va reconèixer que l'OAC "va haver d'actuar sense directrius durant uns mesos" després de la mort el passat mes de gener de l'anterior director de la institució, el fiscal David Martínez Madero, de qui va destacar la seva vocació en l'exercici del seu càrrec.

Albert Batlle, director adjunt

De Alfonso també va donar a conèixer en l'acte de presa de possessió del seu càrrec que nomenarà com director adjunt de la institució a un exalt càrrec del PSC, Albert Batlle, que va ser l'exsecretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya durant l'època del tripartit. El nou sotsdirector, també va ser regidor d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

De Alfonso, magistrat de l'Audiència de Barcelona, va elogiar tanmateix el paper de l'anterior president de l'organisme, David Martínez Madero al capdavant de l'Oficina, i va assegurar que, malgrat la seva joventut, la institució que presideix des d'avui "no serà menys valent i eficaç".

De Alfonso va ser designat president de l'Oficina Antifrau amb el suport de CiU, PSC, PP i C's, mentre que ICV-EUiA i ERC es van abstenir i Solidaritat (SI) va votar en contra del seu nomenament.

A més de representants polítics, a la presa de possessió de De Alfonso hi van assistir la fiscal cap de Catalunya, Teresa Compte, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, entre d'altres representants de la judicatura. El nou alt càrrec de l'OAC, magistrat de la secció setena de l'Audiència de Barcelona, és llicenciat en Dret per la Universitat Sant Pau CEU de Madrid, i va ingressar en la carrera judicial l'any 1989. D'altra banda, De Alfonso també va ser membre de la sala de govern del TSJC i ha treballat en diversos jutjats, on va assolir el càrrec de magistrat l'any 1992.