Els diputats d'ICV-EUiA Salvador Milà i Joan Boada no aniran a declarar a l'Audiència de Barcelona, on estaven citats com a testimonis pel setge del Parlament del passat 15 de juny. Tots dos s'han negat a presentar-se davant del jutge perquè no han rebut resposta a les cartes que van enviar al magistrat Eloy Velasco del jutjat central d'instrucció número 6 de Madrid en les quals demanaven ser excusats d'assistir a declarar. Ni Boada ni Milà es consideren perjudicats pels fets del passat 15 de juny i no volen participar "en un intent de criminalitzar un moviment legítim i pacífic com els dels indignats". Els dos diputats han recordat que no han presentat cap denúncia ni han declarat en cap atestat.

Els diputats ecosocialistes estaven citats a declarar a les 13h d'aquest dimecres 14 de desembre però s'han negat a fer-ho, i només ho acabaran fent si el jutge desestima la petició que van fer tots dos per carta els passat 30 d'octubre i 7 de novembre. "Si el magistrat desestima formalment la nostra petició i ens obliga a declarar ho farem però no voluntàriament sinó perquè ens hi obliguen", ha indicat Milà. A més, ha afegit que en cap cas respondran a cap pregunta del "pseudosindicat d'extrema dreta Manos Limpias", sigui quina sigui la conseqüència derivada de no fer-ho. Salvador Milà també ha rebutjat el fet que es vulgui tractar el bloqueig del Parlament del passat 15 de juny com un delicte polític.

Milà i Boada han insistit en el rebuig a les actuacions violentes d'alguns "incontrolats", però han destacat que "no representen al moviment del 15-M". Els dos diputats han assegurat que es mantindran a l'espera que el jutge contesti les seves peticions. En el cas de Joan Boada, a més d'aquesta petició, també va fer arribar un escrit al·legant la incompatibilitat que li suposava anar a declara aquest dimecres amb assistir a la Comissió de Territori i Sostenibilitat. Tant Boada com Milà han acabat assistint a aquesta comissió, un cop no han rebut resposta en cap de les tres cartes lliurades al jutge per correu certificat, segons han assegurat.