La diversistat de càrrecs en la sanitat catalana d'un dels dos investigats per l'Oficina Antifrau de Catalunya, Ramon Bagó, no és cap novetat. Bagó és un vell conegut en el sector i una de les persones més influents d'una de les patronals hospitalàries més importants de Catalunya, l'antic Consorci Hospitalari (CHC), actualment Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Tant és així que en una sèrie de reportatges publicats per Diari de Girona entre gener i febrer de 2005 es posava al descobert que Bagó, a més de ser el president de CHC, controlava un conglomerat d'empreses que sota el nom de Grup Shers s'havia anat convertint en un dels màxims proveïdors de la sanitat catalana.

La informació, que mai va ser investigada per cap organisme judicial o de control de l'administració, es basava en el traspàs de càrrecs de la pública a la privada i viceversa un any després de l'arribada del tripartit al poder. Si fa no fa com ha passat amb el nou govern de CiU que ha posat al capdevant de la conselleria de Salut a Boi Ruiz, un home provinent de l'altra gran patronal hospitalària catalana, la Unió Catalana d'Hospitals.

Anteriorment, Bagó havia ocupat importants càrrecs polítics sota les sigles de Convergència i Unió. Havia estat director general de Turisme en el Govern de Jordi Pujol i alcalde de Calella.