L'exdirector general del holding d'empreses municipals Innova de Reus i actual president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, cobrava uns 280.000 euros anuals. Els reusencs, a més, li costejaven un Audi i les dietes diàries per dirigir el holding públic, que era deficitari. Prat va dimitir el 10 de gener com a director general del holding d'empreses Innova de Reus, després que la CUP d'aquesta localitat presentés una denúncia davant la Fiscalia de l'Audiència Nacional per la falta de transparència de la seva gestió.

Aquell mateix dia, Josep Prat va abandonar també el seu càrrec de conseller en el grup sanitari privat USP Hospitals, malgrat defensar la compatibilitat legal de les tres ocupacions.

Segons que va informar ahir la Cadena SER, que cita a diverses fonts, Josep Prat cobrava uns 280.000 euros anuals, que van ser uns 300.000 fins al 2010, quan la crisi va obligar a reduir els sous dels alts càrrecs. A més, Prat tenia signada una clàusula de confidencialitat i per això es va negar a fer públic el seu sou, com li reclamava la CUP, un sou que dobla el del president català, Artur Mas, i que gairebé iguala els emoluments del Rei (290.000 euros) o que és quasi quatre vegades més que el sou del president del Govern.

Sobre això, l'exalcalde socialista de Reus Lluís Miquel Pérez, sota la gestió del qual es va crear Innova i es va fitxar Prat, va assegurar que aquest sou "no és cap disbarat si es compara amb altres càrrecs de l'empresa privada".

També Pérez va recordar que havia concedit permís a Prat, quan aquest li ho va demanar, perquè compaginés la direcció general d'Innova amb la presidència de l'ICS. El consell d'administració d'Innova es va reunir ahir, per això, amb el portaveu del grup municipal Ara Reus, Jordi Cervera, a l'oposició, i va sol·licitar per escrit saber quants acomiadaments s'havien produït en aquest holding i en les empreses municipals, així com els costos que havien suposat les indemnitzacions pagades.

Ara Reus pretén saber, així, si és cert l'estalvi de 620.000 euros que suposarà l'aprimament d'Innova en tres àrees, com ha explicat l'equip de govern (CiU-PP). El grup municipal Ara Reus també va demanar la creació d'un gabinet de crisi després de les dimissions, en tan sols deu dies, del director general d'Innova, Josep Prat, i del regidor d'Empresa, Pepe Jofré, tots dos per incompatibilitats.

Ara Reus considera preocupant que davant la greu situació econòmica del municipi "encara no s'hagi creat un gabinet de crisi" per pal·liar els vaivens que cada dia rep la localitat.

També aquesta formació no s'entén com l'alcalde, Carles Pellicer (CiU), va posar al comandament de la regidoria d'Empresa i Ocupació Jofré, i "després resulta que aquesta persona té incompatibilitat de càrrecs".

"En deu dies ens hem quedat sense gerent de les empreses municipals i sense regidor d'Empresa i Ocupació", va assenyalar la formació de Jordi Cervera, que veu "amb preocupació" com el projecte de l'equip de govern "segueix trontollant i no té un objectiu clar fixat". Igualment, el partit afirma estar cansat de sentir, per part de l'equip de govern, que no hi ha diners, quan creu que "el que hi ha és una falta d'idees i de projectes que es puguin adaptar a les necessitats econòmiques de l'Ajuntament".