El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha lamentat aquest divendres que el Govern hagi decidit retallar un 3% el sou dels funcionaris de manera "unilateral" i ha criticat que aquesta rebaixa no estava prevista de manera explícita en els pressupostos aprovats aquesta setmana.

En roda de premsa, el dirigent socialista ha argumentat que havia una clàusula oberta en els comptes que preveia aquesta possibilitat tot i que no la quantificava, i ha remarcat que aquesta decisió és l'exemple que la Generalitat pren decisions sense tenir en compte l'altra part.

La vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, ha anunciat aquesta rebaixa salarial, argumentant que "és una mesura temporal, de moment per als pressupostos del 2012", però ha avisat que això no vol dir que altres anys no es repeteixi.

Collboni ha assegurat que el PSC no dóna "per perduda" aquesta legislatura per aprovar una nova llei electoral per a Catalunya, i ha assegurat que encara és possible arribar a un acord amb altres partits per ressuscitar aquesta qüestió.

Així mateix, ha destacat la importància d'aquesta reforma que ha qualificat d'estructural, i ha recalcat que és molt important per a "la millora de la qualitat democràtica".