El secretari general de Solidaritat per la Independència (SI), Uriel Bertran, va reclamar ahir que "s'arribi fins al final" amb les investigacions que afecten exdirigents de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) sota sospita de corrupció.

Bertran, que es va concentrar al costat de diverses desenes d'independentistes davant la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Vic, va assegurar que la lluita contra la corrupció és "prioritària" per a la seva formació, segons que recull un comunicat de SI.

La demanda del polític sobiranista es produeix després que el coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, fos destituït divendres passat, després de transcendir que la Fiscalia ha obert diligències per investigar si va facturar 900.000 euros a l'Associació Catalana de Municipis a través d'una empresa seva quan era secretari d'aquesta entitat municipalista.

Matas també va deixar de presidir l'agrupació comarcal de CDC a la comarca d'Osona, però el seu partit ja ha avançat que no prendrà mesures disciplinàries contra ell.

Segons Bertran, "no es poden barrejar les activitats polítiques i públiques amb les investigacions per presumptes casos de corrupció".