El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va anunciar que la Generalitat portarà al Govern davant dels jutjats contenciosos administratius si els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) no compleixen amb la llei de dependència.

En una intervenció davant del ple del Parlament, va censurar que des que es va aprovar aquesta norma l'Estat incompleix sistemàticament la seva aportació i obliga al Govern català, segons va assegurar, a fer un esforç extra.

"Li demanem a l'Estat que no dimiteixi de la seva responsabilitat, perquè després qui ha de donar la cara és la Generalitat, els ajuntaments i els consells comarcals mentre ells -l'Estat- estan tancats en els ministeris a veure-les venir", va sentenciar.

Per al conseller aquesta llei sempre ha estat "mal finançada i mal dimensionada", i va recordar que CiU al Congrés ja es va oposar a ella perquè, segons la seva opinió, envaeix competències de la Generalitat.

Mentre la llei estableix que les autonomies, en el pitjor dels casos, han d'igualar l'aportació que faci l'Estat, Cleries va assegurar que el 2011 la Generalitat va pagar 907 milions d'euros mentre que el Govern central només va aportar 258.