La presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, va afirmar ahir que el PP seguirà defensant el model de bilingüisme integrador recollit en la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi avalat la immersió lingüística. La líder del PPC va asseverar que "respecta" la resolució, però va posar èmfasi que aquesta anava referida a unes peticions particulars.

"En absolut aquesta qüestió té a veure amb el que el PP de Catalunya ha defensat i defensa, que és el bilingüisme integrador, la coexistència de dues llengües vehiculars, català i castellà, en el model educatiu català, que és el que empara la sentència del TC, així com l'Estatut constitucional", va assenyalar. Camacho va dir que el seu partit defensa un bilingüisme integrador, ja que és el que creu que és "el millor, de més excel·lència i competitivitat i el que garanteix drets i llibertats de pares en un model educatiu plural, integrador i de conjunció".

La resolució del TSJC ha motivat que la Generalitat, tots els partits menys PP i C's, i el sector educatiu i cultural hagin donat suport als seus raonaments per reivindicar aquest model.

Per la seva banda, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar que el seu executiu "respecta" la decisió del TSJC que va avalar la immersió lingüística alhora que va establir que cal escolaritzar en castellà els fills de les famílies que ho han demanat. Amb tot, va recordar que encara "hi ha oberta una via de recurs" al Tribunal Suprem. En la mateixa línia que Sánchez-Camacho, la vicepresidenta del Govern va dir que defensa un "bilingüisme integrador que potenciï a l'escola i a les administracions públiques la normalitat i la cordialitat que existeix en l'ús de les llengües al carrer".