20 de maig de 2012
20.05.2012
40 Años
40 Años

Col·lapse al peatge de l'AP-7 Girona sud en la segona onada de protestes pel #novullpagar

Segons el SCT, s'ha registrat fins a mig quilòmetre de cua en aquest punt. Hi ha hagut retencions també a la C-32 i C-33

20.05.2012 | 22:26
Col·lapse al peatge de l'AP-7 Girona sud en la segona onada de protestes pel #novullpagar

La segona campanya popular #novullpagar ha saturat el peatge de Girona sud de l'AP-7. Més d'un centenar de cotxes s'han sumat a la iniciativa que ha provocat cues compactes en els diversos carrils d'entrada al peatge. Sota un ambient festiu amb pancartes de la campanya, senyeres, estelades i el soroll constant dels clàxons, els manifestants han denunciat el "greuge comparatiu" que pateix Catalunya respecte la resta de l'estat espanyol amb les carreteres de pagament. La gran majoria dels vehicles que han traspassat les barreres del peatge gironí ho han fet sense pagar. El personal d'Abertis ha apuntat les matrícules de tots els cotxes.

Durant una hora i mitja, el peatge de Girona Sud ha estat envaït per un centenar de vehicles que aquest diumenge han acudit a la segona campanya popular #novullpagar. A diferència de la primera convocatòria del passat 1 de maig, l'empresa Abertis només ha aixecat les barreres en moments puntuals i els treballadors del peatge han anat apuntant en llibretes el número de la matrícula i model de tots els vehicles que no han volgut pagar el peatge. Els conductors han ensenyat banderes, estelades i símbols de les formacions polítiques que han donat suport al moviment com són Solidaritat Catalana, la CUP i Iniciativa per Catalunya - Verds.

Un cop els conductors havien travessat les barreres del peatge s'han col·locat en un lateral de la carretera i cridaven consignes com 'El peatge que el pagui Artur Mas' o 'No, no pagarem'. Des d'aquest punt, els manifestants demanaven a crits que els altres conductors no paguessin el peatge. Cap al final de la concentració s'han viscut alguns moments de tensió quan uns conductors han increpat als manifestants i, aquests, han contestat els insults amb crits i protestes.

Per la seva banda, la plataforma ciutadana 'Prou Peatges' ha emès un comunicat on ha qualificat "d'èxit" aquesta segona convocatòria assegurant que "milers de vehicles" han col·lapsat els peatges de Martorell, Vilassar, Girona Sud, Mollet i Garraf.

En concret, en el cas del peatge de Girona Sud, els manifestants han declarat que no tenien por de les multes que poguessin rebre per les seves accions. Un dels manifestants, l'Agustí, ha reivindicat que "cal aturar" el negoci d'empreses com Abertis. D'altra banda, el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Toni Strubell, ha explicat que la campanya #novullpagar ha de servir per "posar fi a la farsa i broma" de les carreteres de peatge al territori català. "Abertis aplica un monopli que significa que els ciutadans catalans han de pagar molt més que altres ciutadans de l'estat espanyol", ha insistit Strubell. "L'AP-7 ja ha estat amortitzada 32 vegades" ha declarat un dels conductors anomenat Quim. En general, unes opinions molt generalitzada entre tots els manifestants.

Retencions a la C-32 i C-33

La caravana de vehicles que participa aquest diumenge en la segona convocatòria de la campanya #novullpagar ha provocat cues en diversos peatges de l'AP-7, la C-32 i la C-33, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Concretament, hi hagut quatre quilòmetres de congestió a la C-32 al peatge de Vilassar de Mar (Maresme) en direcció Barcelona; dos quilòmetres a la C-33 al peatge de Mollet del Vallès, on els participants han fet una marxa lenta en direcció a la Llagosta; i mig quilòmetre de retenció al peatge de l'AP-7 de Girona sud. El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, i els tres diputats de SI Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell s'han sumat a la iniciativa de la plataforma #novullpagar 'Prou Peatges'.


L'acció col·lectiva estava prevista per les dotze del migdia en una quinzena de peatges del país: Vilassar (C-32), Martorell (AP-7), Mollet (C-33), Manresa (C-16), Girona Sud, Figueres Sud, Túnels del Garraf, Amposta- Deltebre, Ulldecona-Vinaròs, Terrassa-LesFonts, Reus, Túnels de Vallvidrera, Algemesí, Sagunt-València, Castelló i Sóller.

A les sis de la tarda, està previst que es repeteixi la protesta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema