El ple de l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar una proposta d'ICV-EUiA demanant al consistori cobrar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a les propietats de l'Església catòlica i a la resta de confessions religioses de la ciutat, i que va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU i PP. La proposició, que sí va tenir el suport d'UpB i l'abstenció del PSC, demanava al Govern municipal de CiU "fer ús de totes les possibilitats" que la Llei permeti per aplicar l'IBI a l'Església i altres religions, crear un cens dels immobles enregistrats a nom seu, avaluar el cost de les exempcions fiscals que disposen i modificar la Llei d'Hisendes Locals per suprimir l'exempció de pagar l'IBI.

En el debat, el líder municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, va defensar la mesura i va considerar un xantatge que el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Antonio María Rouco Varela, amenacés de retallar el pressupost de Càritas per conservar l'exempció, i va instar els grups a decidir si volen ser "l'expressió política del lobby de Rouco o servidors públics responsables", referint-se a CiU i PP.

Miriam Casanova (PP) va defensar la tasca social de l'Església i va dir que "la verdadera intenció de la proposta és desprestigiar-la i crear crispació social", a més de retreure a ICV-EUiA no haver-la promogut quan estaven al Govern municipal.

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament d'Avilès va aprovar instar el Govern central a modificar la legislació segons la qual l'Església es troba exempta del pagament de l'IBI. El PSOE va votar a favor de la moció presentada per IU en aquest sentit, mentre que el PP i Foro Asturias s'hi van posicionar en contra.