18 de juliol de 2012
18.07.2012
«Cas Millet»

CDC ha rebut la interlocutòria del jutge del cas Palau

Fonts judicials argumenten queha rebut la notificació un dia després perquè no està personada en la causa

19.07.2012 | 18:58

Convergència Democràtica de Catalunya ha rebut aquest dijous la interlocutòria que comunica, de forma oficial, que el partit ha estat declarat responsable civil a títol lucratiu pel cas Palau i li imposa una fiança de 3,2 MEUR. Al voltant de les 13:00 hores, ha estat rebut el document a la seu del partit del carrer Còrsega de Barcelona, després que dimecres a la tarda es donés a conèixer. Així, a partir d'ara, CDC té 24 hores de temps per presentar els diners o els avals necessaris que li reclama el jutge. Segons fonts judicials, la notificació oficial no ha arribat a Convergència fins el dia següent perquè el partit no està personat a la causa.

Des de Convergència han qualificat d'anòmal que el partit no hagi rebut la notificació oficial fins gairebé un dia després i han anunciat que recorreran la decisió del jutge. A més, ha insistit en què el partit defensarà la seva honorabilitat i ha assegurat que CDC "no s'ha lucrat ni del Palau de la Música ni de cap altra entitat". Des de l'oposició, en canvi, tots els partits van reclamar explicacions i que la formació posi llum al cas i aporti tota la informació possible al respecte. La Junta de Portaveus, però, ha rebutjat aquest dijous al migdia amb els vots de CiU i ERC que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui al Parlament per parlar del cas Palau i de CDC.

Fonts judicials han atribuït que la notificació de la interlocutòria del jutge Josep Maria Pijuan no hagi arribat a Convergència fins un dia després de fer-se pública a què la formació política no està personada a la causa. Com que no és part, argumenten aquestes fonts, el jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona ha de notificar la decisió directament al representant legal de CDC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook