ICV-EUiA ha optat per un anunci electoral auster en què només apareix el candidat dels ecosocialistes a la Presidència de la Generalitat, Joan Herrera, defensant que existeix una altra alternativa a l'austeritat per sortir de la crisi econòmica. "Crec que això no és una crisi, això és una estafa", afirma Herrera, a qui la càmara fixa se li va acostant amb un lleuger zoom a mesura que avança en el seu discurs.

"No crec en rescatar els bancs i abandonar les persones", continua el dirigent ecosocialista, que també subratlla la necessitat d'ajudar els qui més ho necessiten i impedir les retallades en salut. Herrera reivindica que és fals que no hi hagi cap altra manera de procedir per sortir de la crisi econòmica: "Crec que ens menteixen quan diuen que no tenim cap altra sortida: Clar que en tenim", parafrasejant el lema de campanya ('I tant, que podem').

Després que un fons verd exposi el nom del candidat al costat del lema i el logo d'ICV-EUiA, la càmera torna a Herrera, que culmina l'anunci amb una afirmació sobre l'autogovern de Catalunya: "Per cert, tenim tot el dret a decidir".