"Hem ajudat, tot i tenir Espanya a la contra, a preservar l'estat del benestar apujant els pressupostos en serveis socials", assegura el candidat de CiU per Girona, Santi Vila, que assegura que l'esforç pressupostari s'ha fet en detriment d'altres partides.

Vila va fer ahir una visita a la Garrotxa acompanyat pel president Jordi Pujol, i va parlar a bastament sobre el programa social de CiU. "En els pressupostos de la Generalitat, la partida que s'incrementa és la de serveis socials bàsics", va incidir el candidat, que va xifrar l'esforç en un increment d'un 6% en l'atenció a la gent gran, en un 20% pel que fa als ancians depenents i un 2,5% per a les pensions i prestacions. Les xifres, segons el cap de llista de CiU a Girona a les eleccions al Parlament, evidencien "l'aposta estratègica que fa el Govern per consolidar la política de benestar". "I tot això es fa, refermà Vila, malgrat un Estat que ens va a la contra i que retira el suport a la integració dels immigrants a les ciutats (de 9 milions d'euros a 0) i llavors és la Generalitat que l'ha de mantenir aportant-hi el 50% del programa", va reblar el candidat.

A parer de Vila, "hem ajudat i estem ajudant a preservar l'estat del benestar apujant els pressupostos en serveis socials bàsics i assumint els incompliments sistemàtics de governs del PP i del PSOE". L'alcalde de Figueres també posava un altre exemple amb la llei de la dependència en assenyalar que "mentre que la llei preveu un finançament del 50% Estat espanyol i del 50% la Generalitat, la veritat és que dels 1.800 euros que costa per avi anar a una residència, al govern li pertoca posar-ne el 70% mentre que l'Estat hi aporta el 20%".