Hartos.org-Farts.cat ha impugnat la convocatòria electoral tot basant-se en una sentència emesa per un jutjat de Girona. El partit ha presentat una demanda d'impugnació del procés davant del Tribunal Suprem després que un jutjat gironí anul·lés l'obligatorietat de presentar avals. Ara, el partit espera que el Suprem anul·li el procés electoral i, si no, està disposat a arribar fins al Tribunal d'Estrasburg.

Segons explica un dels coordinadors d'Hartos.org, Julià Fabián, el partit va decidir anar als jutjats perquè, un cop ja convocades les eleccions, la Junta Electoral Central va decretar que els partits havien de presentar avals per poder concórrer als comicis. Com que el web de la Generalitat no informava d'aquesta obligatorietat, i ja gairebé havia passat el plaç per a poder recollir les signatures, alguns partits van decidir no presentar-se i altres no van tenir temps d'aconseguir tots els avals. En total, explica Fabián, 17 candidatures van quedar fora del procés electoral. Malgrat que Hartos.org sí que va aconseguir els avals i pot concórrer a les eleccions, va decidir portar el cas als jutjats, al considerar que el procés antidemocràtic i no s'ajustava a la legalitat.

El tribunal gironí va dictaminar a favor seu, i va resoldre que l'obligatorietat de presentar avals era il·legal. A partir d'aquí, doncs, Hartos. org ha decidit anar fins al Suprem, on han demanat que s'aturi tot el procés electoral perquè, des del punt de vista jurídic, no s'ajusta al dret internacional. Si la denúncia prospera, el Suprem podria arribar a declarar la nul·litat del procés electoral, bé abans que se celebrin les votacions o bé després. Hartos.org ha demanat al Suprem que aturi el procés abans de diumenge, ja que un cop s'hagin celebrat les eleccions els perjudicis serien molt més grans. En cas que el Suprem no estimi la demanda, Hargos.org ja ha començat a preparar la documentació per arriar fins al Tribunal d'Estrasburg, al considerar que aquest tribunal és "veritablement independent".

Fabián considera que han fet "el que havien de fer", malgrat que ells van aconseguir reunir els avals a temps. A més, critica que partits com la CUP o Ciutadans parlin de regeneració democràtica i que en canvi no denunciïn una situació "tant greu com aquesta".