A diferència de la resta de partits polítics que es presenten a les eleccions catalanes, Escons en Blanc només té un punt en el seu programa electoral: aconseguir que el vot en blanc sigui computable. La formació, a més, es compromet a no prendre possessió dels escons assignats. D'aquesta manera s'eviten automàticament "els costos per a les arques públiques, ja que ni candidat electe ni partit tenen dret a cap contraprestació econòmica".

Aquesta formació política va néixer amb l'objectiu d'oferir al ciutadà un vot vàlid de protesta mitjançant un escó buit. "Aquest és el nostre objectiu. Deixar buides les cadires que ens pertoquin renunciant també al sou", explica Quim Antúnez, que és el responsable de comunicació d'Escons en Blanc.

De cara a les eleccions catalanes d'aquest diumenge, aquesta formació confia en mantenir el suport obtingut en els darrers comicis catalans. "En unes altres eleccions l'opció real hauria estat aconseguir cadires buides. No obstant, en aquests comicis no ens hem marcat un objectiu numèric, ja que la cita a les urnes s'ha polaritzat molt entre "independència sí" i "independència no"", explica Antúnez. En aquest context, un dels objectius principals de la formació "és aconseguir que ens conegui el nombre de persones més gran possible".

La campanya

Durant la campanya electoral Eb ha apostat per la proximitat. "Som poca gent i intentem fer campanya de proximitat repartint propaganda a la gent del carrer i explicant una mica el nostre projecte", explica Antúnez.

La formació, a més, ha potenciat la seva presència en les xarxes socials. Eb també ha organitzat diverses xerrades per explicar el seu projecte i el seu objectiu. Com a acte diferencial, ha organitzat diverses performances a Barcelona per cridar l'atenció.

Cada vegada més ciutadans aposten per Escons en Blanc. En les últimes eleccions municipals Eb va aconseguir entrar a l'Ajuntament de Foixà amb dos regidors (o "no regidors", ja que les cadires estan buides).