La Confederació Espanyola d'Associacions de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (Col·legues) va denunciar ahir que el 61 % dels nous casos de contagi de VIH a Catalunya es produeix entre homes homosexuals, set punts per damunt de la mitjana d'Espanya, que és del 54 %. En un comunicat, Col·legues demana al govern de la Generalitat "un gir radical en les polítiques de lluita contra el VIH/sida en el sector homosexual" i atribueix aquest contagi més gran a Catalunya al "fracàs dels plans de prevenció".

"El Govern d'Artur Mas ha de prestar més atenció a la sanitat i menys als seus arravataments sobiranistes", va afirmar el secretari general de la Confederació Espanyola Col·legues, Rafael Moral.

"Catalunya és l'exemple arquetípic del fracàs de les polítiques de prevenció del VIH/sida tradicionals aplicades per diferents institucions públiques i ONG durant els últims anys", va denunciar Moral.

El secretari general de la confederació del col·lectiu LGTB també ha denunciat que a Catalunya "la falta d'informació entorn al VIH/sida és la més gran que es coneixia des de la dècada dels 80 al segle ?passat". La confederació va demanar a la Generalitat que "reobri" el diàleg amb els diferents col·lectius i entitats que agrupen els homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals i els inclogui en els seus espais de participació i codecisió.