El president del Comitè de Govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat aquest dijous que la declaració sobiranista que CiU i ERC han pactat amb l'objectiu d'aprovar-la al Parlament té la "intenció" d'ampliar-la a altres partits. "Sols, CiU i ERC no podem emprendre aquest camí de cap de les maneres", ha sentenciat el líder d'Unió durant una entrevista a 8tv i des de Santiago de Xile. Duran i Lleida també ha afirmat que és un "error" el fet d'haver-la difós públicament "sense parlar i consensuar amb altres". Des del seu punt de vista, "ICV i el PSC són fonamentals".

Josep Antoni Duran i Lleida ha expressat la necessitat, des del seu punt de vista, de sumar més forces a la declaració sobiranista pactada per CiU i ERC, amb l'objectiu d'aprovar-la al Parlament, si pot ser durant el primer Ple, el 23 de gener. "Tan de bo que s'hi sumés el PP", ha afegit el líder d'UDC.

De totes maneres, Duran ha indicat que se sent "còmode" amb aquesta declaració tot afegint que, si bé "la confederació també contempla el model d'estat", s'ha de tenir en compte que "un estat independent no contempla la confederació". Sigui com sigui, el líder d'Unió ha assegurat que la declaració inicial plantejada pel president, Artur Mas, en campanya electoral li semblava "perfecta" i ha lamentat que ERC l'esmenés "de dalt a baix".