El líder del partit polític que des de dimarts a la tarda està situat en ple ull de l'huracà va marxar dimecres a Xile per participar en unes jornades sobre humanisme. Va marxar sense comparèixer davant els mitjans de comunicació per valorar l'acord del cas Treball i que posa de manifest que Unió es va finançar amb fons que s'haurien d'haver destinat a cursos de formació. I va marxar posant davant dels micròfons a la portaveu del partit, Marta Llorens, que fa dos dies que està defensant els interessos d'Unió amb arguments gairebé rocambolescos.

Mentre tot això passava, el líder del partit volava cap a Santiago de Xile on avui pronuncia la conferècia titulada "L'economia social de mercat una resposta humanista al poder dels mercats". Duran és l'encarregat de donar el tret de sortida a la primera "Trobada internacional Oswaldo Payà" que té per nom "Reflexions sobre la vigència del pensament humanista cristià".

En el tríptic de promoció de les jornades que se celebren a la Universitat Miguel de Cervantes es destaca que "volem ser part d'una resposta que només pot tenir com a resultat més humanitat, més fraternitat, més comprensió, més compassió, més calidesa, més sensibilitat, més proximitat, més senzillesa, més austeritat i més responsabilitat".

Duran es va veure forçat a fer declaracions -molt probablement no havia previst- just quan baixava de l'avió a Santiago, quan els periodistes del diari La Tercera li van posar la gravadora al davant. Ho va fer quan la seva portaveu feia poques hores que havia deixat clar que el líder del partit no diria res fins més endavant. I mentre fonts democristianes explicaven que esperaria a la sentència, confiant que aquesta borri quansevol responsabilitat, segons la cadena SER. Segurament va ser la gran tempesta política i mediàtica la que va fer que concedís la primera entrevista a un mitjà català al vespre. A 8Tv, amb Josep Cuní.