El PSC ha suspès de militància el regidor d'Espais Públics de Tarragona, Antonio Rodríguez, que va dimitir ahir després de ser acusat per la Policia Nacional d'un suposat delicte d'immigració il·legal, segons va explicar l'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Fèlix Ballesteros. En roda de premsa, Ballesteros va manifestar que confia en la innocència de Rodríguez i va desvincular la seva suposada implicació en una trama d'immigració il·legal de la "funció pública" del regidor.

L'alcalde va afirmar: "no em puc imaginar que no sigui innocent" i va subratllar la seva "total sorpresa" per la declaració davant la policia per la seva suposada participació en una trama d'immigració il·legal i en un delicte de falsedat documental. L'alcalde va insistir que no tenien "el menor indici" que passés res il·legal, sobretot perquè el ja exregidor és una "persona coneguda i estimada, molt pròxima a la ciutadania", que, segons Ballesteros, va assegurar ser "innocent, però que no vol perjudicar la ciutat".

Josep Fèlix Ballesteros va agrair a Rodríguez "el gest que l'honra" de dimitir i va recalcar que els fets dels quals l'acusen "són anteriors a la seva etapa de regidor i no tenen res a veure, ni no hi ha cap connivència, ni vincle, amb la seva acta de regidor, ni amb la funció pública". L'alcalde de Tarragona va comparèixer en roda de premsa amb els regidors de l'equip de govern -PSC- que es van situar a la primera fila per visualitzar una imatge d'unitat.

Els arguments

El ja exregidor d'Espais Públics de Tarragona, Antonio Rodríguez va explicar en la seva carta de dimissió que renuncia al càrrec per "no perjudicar la imatge de l'Ajuntament de Tarragona" i tenir més temps per dedicar-se a demostrar la seva innocència i preparar la seva defensa. Rodríguez va explicar personalment a l'alcalde la situació en una reunió que ha durat al voltant d'una hora i, després de la qual, es va reunir l'equip de govern i es va informar la resta de grups municipals (CiU-PP-ICV).

La primera secretària de les Joventuts Socialistes de Tarragona, Ivana Martínez, de 28 anys, substituirà Rodríguez a l'equip de govern i serà nomenada en el ple de demà mateix, quan el regidor dimissionari deixi ja la seva acta de regidor.