L'institut Narcís Oller de Valls s'ha declarat insubmís a la reforma educativa impulsada per ministre José Ignacio Wert mitjançant un referèndum celebrat entre el 15 i 17 de gener, en què un 89,8% de la comunitat es va oposar a aquest projecte, segons va informar l'institut. A la pregunta d'"estàs d'acord a declarar l'institut Narcís Oller insubmís a la llei LOMCE que ha elaborat el ministre José Ignacio Wert?", un 89,8 per cent va votar que sí (540), un 3,8 per cent (23) que no i un 6,4 per cent (39) va votar en blanc.

La consulta la va convocar el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i d'un cens de 724 persones (professors, alumnes i PAS), va participar un 83,7% (dels quals, 85,8% de l'alumnat i 68,5% de professors).

Debat obert

La LOMCE ha generat un debat a Catalunya pel pes que dóna a l'educació en català, quan aquesta comunitat funciona a partir d'un model d'immersió lingüística en aquesta llengua i no en castellà.

EL SEPC ja havia organitzat una consulta a l'IES Martí i Franqués de Tarragona sobre la independència i, el 2011, al mateix centre, una altra sobre la immersió lingüística en català.

La reforma educativa de Wert ha provocat malestar en el Govern català. El desembre passat, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, fins i tot va abandonar una reunió de la conferència sectoral d'Educació presidida per Wert per mostrar el seu malestar amb el borrador de la llei.