Amb enteresa i dignitat, Anabel Estudillo, de 42 anys, explica la seva complicada situació vital: una heroica supervivència per fer tirar endavant ella sola els seus tres fills, de 12, 7 i 5 anys, amb 426 euros mensuals i les ajudes de la Creu Roja i d'uns amics que li compren menjar periòdicament. En l'atur des de fa sis anys i malalta de fibromiàlgia, Anabel, una de les beneficiàries del projecte d'ajuda a la infància de la Creu Roja de Lleida, ha deixat de prendre la seva medicació, encara que era barata, per poder comprar els fàrmacs que necessiten dos dels seus fills afectats per un Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH).

Fa dos anys li van retirar la pensió d'invalidesa que cobrava arran de la seva fibromiàlgia i això la va conduir a demanar ajuda a la Creu Roja, que l'ha ajudat a comprar el calçat esportiu escolar per als seus fills i que li ha aportat els regals de Reis. Les beques que rep amb prou feines li cobreixen la meitat del cost del menjador escolar i per això es lamenta que els seus fills "només es poden quedar dos dies a dinar a l'escola, que és el que puc permetre'm".

Aquesta mare és una de les que formen part del 70% de les famílies necessitades que expressen la seva preocupació perquè no poden donar un dinar saludable als seus fills i que va ser posada com a exemple a la presentació de l'estudi de l'Observatori de la Vulnerabilitat de la Creu Roja de Catalunya.

"Intento que mengin bé, però acabo comprant el més econòmic: pasta, arròs, porc...i el dia que compro peix se'm desbarata el pressupost familiar", reconeix en un vídeo amb el seu testimoni presentat per la Creu Roja. Tampoc no pot pagar les activitats esportives que feien els seus fills, ni les classes de reforç d'anglès del seu fill gran. La seva patologia i haver de cuidar tres fills, li posa molt difícil trobar una feina en el seu sector, el de l'hostaleria.