El sindicat Ustec·STEs va denunciar ahir que la Conselleria d'Ensenyament ha elaborat un esborrany de decret que permet als directors d'escoles i instituts públics escollir directament fins al 50% dels docents, seguint criteris i perfils específics marcats per la direcció del centre. Això, segons el sindicat, obre la porta als "abusos" i a escollir els professionals segons criteris "arbitraris", cosa que elimina la transparència. El decret també permetria que docents amb plaça fixa en un centre siguin traslladats perquè el director del seu centre no els vol.

La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, va considerar que aquest esborrany és un atac a l'escola pública, dóna massa poder als directors i suposa una desregulació i privatització de l'educació pública. A més, també incrementarà la "competitivitat" entre centres.

Segons Ustec·STEs, el decret permetria que només la meitat dels docents d'un centre hi siguin per un concurs obert, com fins ara, pel qual hi opten els professors interins i funcionaris sense plaça. L'altra meitat podrien ser places amb requisits específics elegits per la direcció.

En el cas dels funcionaris, el nomenament dependrà d'una comissió avaluadora formada per algun directiu, els serveis d'inspecció d'Ensenyament i potser algun altre docent.

L'esborrany al qual ha tingut accés Ustec·STEs és del febrer, ocupa unes 32 pàgines i desenvolupa la LEC en l'àmbit de plantilles i provisió de llocs docents.