la jornada en imatges Missatge institucional i missa de Sant Jordi.Lluís Martínez Sistach, cardenal arquebisbe de Barcelona, beneeix les parades de roses de les entitats d'iniciativa social instal·lades dins el Palau de la Generalitat.Sistach, parlant amb Mas.Alicia Sánchez-Camacho i Enric Millo arribant a la missa.

El president de la Generalitat, Artur Mas, va defensar en la diada de Sant Jordi la necessitat d'exercir el dret a decidir per cuidar "la rosa" que és Catalunya i fer-ho "sense tuteles" per part de l'Estat. Mas va pronunciar amb motiu del patró de Catalunya una breu declaració institucional, d'uns cinc minuts, des del Palau de la Generalitat. En el seu discurs, Mas es va recolzar en la metàfora de la rosa per fer un retrat de la situació de Catalunya: "La rosa té flor i també algunes espines, però junts esquivarem millor les esgarrinxades", va assenyalar. Mas va dir que Catalunya tenia "un gran potencial que està retingut en part per la falta de recursos" i que, per això, "cal exercir el dret a decidir, per poder cuidar la nostra rosa sense tuteles".

El president de la Generalitat va subratllar que Sant Jordi era una jornada en la qual es regalaven i es rebien roses i llibres, pel que era un dia en el qual "no es pot viure al marge dels altres". En aquest sentit, Mas va fer una crida a la unitat dels catalans davant "temps de dificultat" que només se superaran, va dir, amb "capacitat de treball, generositat i innovació". El cap del Govern va fer un reconeixement de l'esforç de les empreses, els ciutadans i les famílies que treballen per superar les dificultats econòmiques i va remarcar que aquest era el gran actiu de Catalunya: "La rosa té espines però també té una flor", va remarcar.

"Si ens ajudem a cuidar la nostra rosa sortirà un jardí esplèndid", va augurar Mas, que, citant un fragment d'El petit Príncep, va subratllar que "el temps que dediques a la rosa és el que la fa important".

Per la seva banda, el cardenal Lluís Martínez-Sistach, arquebisbe de Barcelona, va fer una defensa de la política com a via per aconseguir el bé comú en plena crisi i va reivindicar la identitat mil·lenària del poble de Catalunya en la missa oferta amb motiu de Sant Jordi. Sistach va afirmar que "buscar el bé de les persones, la tutela i promoció de la vida humana, del matrimoni, de la família, i la distribució més justa dels béns atenent especialment els més pobres és la tasca dels que exerceixen la vocació política".