El president extremeny, José Antonio Monago, va tornar a rebutjar la possibilitat d'establir objectius de dèficit diferenciats per a cada comunitat autònoma com demana Catalunya, i va indicar que "Espanya no està per menjar a la carta, sinó que aquí hem de menjar tots el mateix menú".

Monago va donar a conèixer un informe elaborat pel seu govern i que ja s'ha traslladat a l'Executiu de Mariano Rajoy, en el qual es demostra amb diferents supòsits que un dèficit asimètric perjudicaria sobretot les regions complidores, com Extremadura, que és actualment la comunitat autònoma amb menys dèficit.

Després de precisar que el compliment d'aquest objectiu el 2012 era "bàsic perquè l'economia espanyola no fos rescatada", Monago va especificar que el missatge que volen enviar al Govern d'Espanya "és molt simple: les regles estan per complir-les" i l'Executiu extremeny "no consentirà que un dèficit a la carta perjudiqui la recuperació econòmica" del país.

Per això, Monago exigeix al Govern d'Espanya que no es concedeixi un límit de dèficit més alt de l'1,2 % per als territoris que no hagin complert, ja que no només no seria just, sinó que "trencaria qualsevol principi d'igualtat i solidaritat". El president extremeny va destacar que el dèficit a la carta generarà "més despesa descontrolada", i va insistir que, de la mateixa manera que el 2012, hi ha d'haver "menú per a tots, objectius comuns per a tots i balances comunes per a tots".