El conseller d'Empresa i Ocupació ha nomenat Núria Betriu directora del Programa Catalunya Emprèn, un projecte que busca el foment de l'emprenedoria i la creació de llocs de treball. Betriu és dona de Manel Prat, Director General de la Policia nomenat per Felip Puig a l'inici de l'anterior legislatura, quan era titular d'Interior. Anteriorment, Prat ja havia treballat per Puig a la conselleria de Política Territorial.

Ara, Felip Puig també mostra el seu suport a la dona de Prat, designant-la per a un càrrec de confiança, la direcció del Programa Catalunya Emprèn. Segons la resolució de nomenament firmada per Puig i publicada al Diari Oficial de la Generalitat, el càrrec tindrà una retribució equivalent a la d'un funcionari de Grup A amb un complement, la qual cosa situarà el seu salari anual per sobre dels 80.000 euros.

Fomentar l'emprenedoria

Com a directora de Catalunya Emprèn, Betriu haurà de proposar les línies d'actuació per a l'assoliment dels objectius del programa. Aprovat pel Govern català el març de 2012, Catalunya Emprèn neixia amb la voluntat de "fomentar l'esperit emprenedor i donar suport a la creació d'empreses, amb l'objectiu de contribuir al naixement d'un mínim de 60.000 noves empreses i la creació de 100.000 llocs de treball en els propers quatre anys".

Amb una dotació de 200 milions d'euros i amb l'objectiu de mobilitzar-ne 3.500 en projectes d'emprenedoria i creació d'empreses, és una de les iniciatives més ambicioses del departament liderat per Felip Puig.

En la nota posterior al consell executiu que va aprovar el programa, s'assenyalava que una part de les actuacions de Catalunya Emprèn "se centrarà en els diferents estadis de formació (ensenyament obligatori, superior i formació professional) i envers la societat i l'opinió pública per fomentar l'esperit emprenedor, de manera que augmenti la preferència i la voluntat de crear empreses pròpies o autoempreses".