El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va destacar ahir que, encara que semblava una "missió impossible", el Govern havia aconseguit tallar la "marea d'immigració il·legal", que el 2006 es va convertir en la primera preocupació dels espanyols. En una intervenció en un fòrum monogràfic del PP de Catalunya sobre immigració, Fernández Díaz va assegurar que la "lluita decidida" contra la immigració il·legal "no només protegeix les nostres fronteres i les de la Unió Europea, sinó que és la millor manera de defensar la immigració legal i ordenada, que és la que el nostre país necessita".

El ministre es va remuntar als baròmetres del CIS de 2006, en els quals la immigració era la primera preocupació per als espanyols davant la multitud d'imatges de pasteres amb persones que "arriscaven i dramàticament perdien les seves vides" intentant arribar a les costes espanyoles. Com a mostra de "l'èxit" de l'actuació de l'actual Executiu per combatre aquest fenomen, Fernández Díaz va apuntar que el 2006 van arribar a les Illes Canàries -una de les principals portes d'entrada a Espanya- un total de 31.678 immigrants en situació irregular, davant tan sols 173 el 2012. A més, va esgrimir que el 2006 en les costes espanyoles van arribar al voltant de 40.000 immigrants irregulars, davant dels menys de 4.000 l'any passat.

Més reaccions

La presidenta del Partit Popular de Catalunya (PPC), Alicia Sánchez Camacho, va defensar que la gestió del govern de Mariano Rajoy permetrà recuperar l'economia espanyola. Sánchez Camacho va assegurar que "si algú està ajudant a Catalunya és el govern de Mariano Rajoy" mitjançant el Fons de Liquiditat Autonòmica. Va contraposar el municipi de Castelldefels, governat pel PPC, que gaudeix d'una taxa d'atur baixa, del 13%, amb el de Sant Vicenç dels Horts, l'alcalde del qual és el líder d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, que "té la més alta del Baix Llobregat, del 21 per cent". "Mentre uns parlen de cimeres i de divisió, nosaltres parlem dels problemes reals de la gent", va apuntar Camacho, que va considerar que la independència no era la solució per sortir de la crisi, i va apel·lar a la taxa d'atur a Sant Vicenç dels Horts per augurar un mal futur per a Catalunya si va de la mà d'ERC. Camacho també va considerar que la immigració reglada i legal representava una oportunitat per a la societat.