01 de juliol de 2013
01.07.2013

Nova taxa de 35 euros pels informes d'arrelament

El Govern preveu recaptar un milió d'euros anual per finançar les despeses que suposen aquests tràmits

01.07.2013 | 08:16

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat imposarà una taxa de 35 euros per cada informe d'arrelament que sol·licitin les persones immigrades, amb el que preveu recaptar un ?milió anual per finançar les despeses burocràtiques que suposen aquests tràmits.
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va explicar que aquesta taxa està prevista a la llei d'acompanyament dels pressupostos i entrarà en vigor quan aquests siguin aprovats.
Munté va explicar que la taxa se sumarà a la que ja cobren alguns ajuntaments per aquests serveis, i va avançar que han començat a parlar amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis per intentar homogeneïtzar la taxa municipal sobre informes d'estrangeria.
La consellera va assegurar que el seu departament no preveu posar cap taxa més sobre els serveis que ofereix en els pressupostos d'aquest any i va considerar que, si bé la població immigrant té moltes dificultats d'accés laboral, no és un gravamen a un col·lectiu vulnerable "perquè jo no els posaria l'etiqueta de vulnerables només pel fet de ser immigrants".
Segons Munté, les persones immigrades que sol·liciten un informe és perquè volen reagrupar a la seva família o instal·lar-se definitivament aquí i podran pagar els 35 euros de la nova taxa. "No crec que els suposi un impacte important", va assenyalar.
La consellera va recordar que alguns ajuntaments ja cobren una taxa per la realització d'aquests informes "perquè és una tasca personalitzada, s'ha de comparar documentació i per tant no és una cosa nova".
La Direcció General d'Immigració ha tramitat un total de 59.737 informes d'estrangeria des que, al juliol de 2011, va entrar en vigor l'última reforma de la llei d'estrangeria que va atorgar aquesta competència a autonomies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook