Pol Xart Terradellas és el nou assessor en matèria de polítiques educatives comparades. Aquest llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra ocupa aquest càrrec des del passat 7 de maig, segons publicava El País. Aquest jove no tindria experiència professional en l'àmbit educatiu. Tal i com recull el seu perfil de Linkedin -espai web orientat als negocis- Xart només va treballar dos mesos com a conseller comercial en una companyia d'assegurances.

Entre les funcions que desenvolupa Xart, tal i com recull el seu nomenament, hi ha establir criteris i indicadors d'avaluació dels diferents sistemes educatius establerts als països de l'entorn europeu, potenciar les relacions a nivell institucional entre les diferents administracions educatives de l'entorn europeu. També gestionarà i coordinarà les actuacions que s'executin en l'àmbit de les directives europees en matèria d'ensenyament. Xart cobrarà prop de 47.000 euros anuals, quasi 4.000 euros al mes. El Departament d'Ensenyament, segons el mateix rotatiu, no valora la falta d'experiència de Xart i considera que "Rigau sempre ha tingut gent jove al seu voltant". Ensenyament, a més, defensa que són càrrecs "d'assignació directa". "Com aquest hi ha 40.000 a la Generalitat. Sempre n'hi ha hagut i sempre n'hi haurà", justifica una portaveu del departament de manera metafòrica. Pol Xart Terradellas té més experiència en l'àmbit polític. Des de fa dos anys és el president local de les joventuts de Convergència (JNC) a Girona. Xart serà el nou assessor de Rigau en substitució de Marta Pascal, actual presidenta del planter convergent, que el 8 de maig va entrar al Parlament com a diputada de CiU, situació que la va obligar a cessar com a assessora de Rigau.

El portaveu del Govern, Francesc Homs, va defensar la contractació de Xart per considerar que responia a criteris professionals i compleia amb el que estableix la normativa. "Els criteris -de contractació- que té el Govern són sempre de professionalitat i, a més, en els casos com aquest, de responsabilitat eventual, la llei permet discrecionalitat en la designació", va afirmar el també conseller de la Presidència.