El director de Métoto 3, Francisco Marco, ha assegurat al jutge que investiga el presumpte cas d'espionatge que la gravació de la conversa mantinguda per la presidenta del PPC i l'exparella de Jordi Pujol Ferrussola, Victoria Álvarez, al restaurant La Camarga la va encarregar un "client habitual" de l'agència de detectius i que aquest ho va fer "en nom" d'Alícia Sánchez-Camacho. Segons publica 'El Periódico', Marco afirma en un escrit remès al jutjat durant el mes de maig que Sánchez-Camacho tenia "coneixement ple" de l'enregistrament. El director de Método 3 especifica que el client que va fer l'encàrrec va demanar inicialment una gravadora i va indicar el dia, el lloc i l'hora de la reunió.

Marco ha explicat al jutge que no va tenir coneixement de la reunió ni de la gravació fins després que es produís, i que va ser la directora de seguretat de l'agència, Elisenda Villena, qui va parlar amb el client. Villena, afegeix el director de Método 3, va oferir una gravadora però el client, després de consultar-ho amb la presidenta del PPC, va indicar que preferia que es posés l'aparell al reservat del restaurant on s'havia de fer la trobada.

Va ser llavors quan un treballador de Método 3, Alejandro Borreguero, va anar a comprovar el lloc del restaurant. Marco ha assegurat que, per indicació de Sánchez-Camacho mitjançant el "client habitual", Borreguero es va fer passar a La Camarga pel secretari personal de la presidenta del PPC i va col·locar la gravadora en un centre de flors de la taula on es faria la reunió hores abans que es produís.

Segons Marco, es va anar informant el client durant tot el procés, des que hi va haver la gravadora preparada. En l'escrit remès al jutge, el director de Método 3 també indica que es va controlar, fins i tot, l'entrada de La Camarga per fotografiar Victoria Álvarez.

Després de la reunió, Villena va entregar una còpia de l'àudio i un resum de la gravació al client que, després, de llegir-lo, va sol·licitar un nou resum en què s'eliminessin les al·lusions personals que va fer Sánchez-Camacho a Álvarez per guanyar-se la seva confiança.