L'expresident de Catalunya Caixa Adolf Todó serà el primer compareixent de la comissió d'investigació de la banca que arrencarà dilluns que ve, dia 8, al Parlament de Catalunya. Un centenar de polítics i responsables d'entitats financeres passaran en els pròxims mesos per la cambra catalana per donar explicacions de la seva actuació davant la col·locació de participacions preferents i altres productes de risc entre els seus clients o la nacionalització de Catalunya Caixa. Precisament, seran els exdirectius d'aquesta entitat qui obriran la llarga llista de compareixences al Parlament, que ha sol·licitat, entre d'altres, la presència del ministre d'Economia, Luis de Guindos; del governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde; de la presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Elvira Rodríguez, o dels exministres Elena Salgado i Pedro Solbes.

Per al mes de juliol s'han convocat les quatre primeres sessions, que tindran lloc els dies 8, 16, 22 i 29 d'aquest mes, segons va informar el Parlament. L'expresident de Catalunya Caixa Adolf Todó, qui va ser destituït al maig pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), serà el primer a comparèixer en aquesta comissió, que es va constituir el passat 12 d'abril.

Aquest mateix dia passaran pel parlament català el també expresident de Catalunya Caixa Manuel Rosell; l'exconseller delegat Jaume Masana i el representant del FROB a l'actual consell de l'entitat, Juan María Hernández.