La calor de l'estiu arribarà demà a Catalunya, però només durarà dos dies, perquè dilluns tornaran a baixar les temperatures, segons ha pronosticat avui el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Una massa d'aire càlid afavorirà aquest cap de setmana l'augment de la temperatura a tota la Península Ibèrica, especialment al sud i oest, una massa que afectarà de reüll Catalunya, pel que les temperatures s'elevaran més a la zona de Lleida.

Encara que els meteoròlegs no preveuen una onada de calor acusada, els termòmetres arribaran entre 33 i 36 graus aquest cap de setmana a les comarques de Ponent, amb la possibilitat de fregar els 37 o 38 en alguns punts concrets.

A les comarques de l'interior de Catalunya s'esperen màximes d'entre 29 i 33 graus, mentre que al litoral no pujaran tant a causa dels vents marins i els termòmetres es mouran entre els 25 i 30 graus.

El cap de setmana es preveu assolellat a tot el territori català, encara que a les tardes creixeran alguns núvols a les zones de muntanya que podrien deixar algun xàfec aïllat al Pirineu.

Malgrat el cap de setmana calorós, a partir de dilluns, l'SMC ha anunciat que es retirarà la massa d'aire càlid i les temperatures tendiran a anar disminuint de mica en mica.