La reunió dels líders socialistes de tot l'Estat ha començat a Granada. El Consell Territorial que ha de marcar la forma de la proposta dels PSOE per remodelar la Constitució s'ha iniciat amb un primer secretari del PSC, Pere Navarro, optimista amb el resultat que en pugui sortir. "Catalunya es pot sentir còmoda", ha dit, en referència al document que s'ha estat negociant i que previsiblement s'aprovarà aquest dissabte. I és que assegura que el PSC i els catalans poden estar "satisfets" amb una proposta que reflectirà el principi d'ordinalitat, fent referència a la sentència del TC i a la jurisprudència alemanya, com un dels èxits aconseguits per Navarro.

"Catalunya es pot sentir còmoda, perquè això obre un nou camí, un nou pacte, un nou acord constitucional". És la valoració que ha fet Pere Navarro del document de reforma de la Constitució que s'ha estat negociant i que en la reunió que es fa aquest dissabte al matí s'ha de tancar i aprovar. Segons el líder del PSC, els catalans i el seu partit "ens podem sentir satisfets".

"No estem parlant només del PSC i del PSOE, estem parlant de Catalunya i del conjunt d'Espanya", ha sentenciat. I és que pel primer secretari, aquesta és la proposta de reforma que necessita l'Estat per solucionar el conflicte obert amb els catalans i el seu Govern. "Per nosaltres és un punt de sortida per parlar amb els altres partits, per oferir-los una solució per Catalunya i per Espanya, i que l'estudiïn i es posicionin", ha explicat, tot afegint que aquesta proposta suposa una bona manera de sortir del problema. "Davant els que alimenten la confrontació, nosaltres alimentem la solució", ha sentenciat.

D'altra banda, Navarro no ha volgut entrar a fons en el contingut del document que s'aprovarà fins que la reunió no acabi. Però tot i això, s'ha mostrat molt optimista i "satisfet" amb la forma en que el text previsiblement recollirà el principi d'ordinalitat que el PSC reclamava. Segons Navarro, aquest és "un principi fàcil i compartit per tothom". I és per això que ha assegurat que és satisfactori que aparegui al document, tot i que només ho faci en els mateixos termes que ja va apuntar el en seu dia la sentència del TC sobre l'Estatut, que no obligava a l'Estat a complir-lo sempre. Navarro, però, ha volgut posar en valor que, a més de fer referència al TC, el document del PSOE "farà també referència a la jurisprudència alemanya, on està reflectit el principi d'ordinalitat".