El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va assegurar que l'acord amb el PSOE per a una reforma constitucional en clau federal, que es va pactar aquest dissabte a Granada. Navarro considera que les crítiques "tant de recentralitzadors com d'independentistes" arriben perquè "plantegem un camí nou i el que plantegen ells és el trencament" i va tornar a criticar que CiU, ERC i PP busquen "la ruptura".

Sobre ERC, concretament, va dir que ha decidit "avançar per la via de Kosovo, però Catalunya no s'assembla gaire a Kosovo". Navarro va fer aquestes declaracions durant la Festa de la Rosa del PSC de Cerdanyola del Vallès on va reivindicar la importància del pacte assolit aquest cap de setmana entre tots els socialistes espanyols a favor d'un nou model territorial, i es va mostrar convençut que "és l'inici del camí d'aquest nou pacte constitucional federal que els socialistes de tot l'Estat espanyol, també el PSC, vàrem poder aprovar per unanimitat". A més, va dir Navarro, "el document recull les peticions que avui té Catalunya però també el conjunt d'Espanya".

El pacte augura un gran camí

Pere Navarro va fer aquestes declaracions durant la Festa de la Rosa del PSC de Cerdanyola del Vallès, on va reiterat que "estem molt satisfets pel pacte de Granada, perquè l'hem treballat molt i, quan fa mesos vam plantejar la reforma de la Constitució per avançar cap a un Estat federal, poca gent creia que més enllà hi hagués algú que pogués donar-hi suport". "Ahir es va demostrar que hi ha un gran partit, que és el PSOE, capaç de signar un gran document que augura un gran camí", va dir.

Pel que fa a les crítiques rebudes per part de formacions polítiques com PP, CiU o ERC, ha afegit que "tots els camins que s'obrin per arribar a acords són molt negatius per ells i és normal que hagin sortit tan ràpidament i agressivament a criticar l'acordç.

"Em sembla una mala política fomentar la ruptura com estan fent CiU, ERC i el PP, i és precisament per això que estan preocupats i dolguts per l'acord", va concloure un Navarro molt satisfet de l'acord que va aconseguir amb Rubalcaba.