La Comissió d'Afers Institucionals requereix la compareixença de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho per les escoltes de Método 3 a la Camarga. Aquest dimecres tots els grups excepte el PPC han votat a favor de forçar la líder popular a donar explicacions al Parlament. El PPC ha qualificat "d'indecent" la sol·licitud presentada per CiU, perquè s'apunta cap a una "víctima" de l'espionatge. A més, ha preguntat als diputats de la federació si estan disposats a fer comparèixer altres víctimes de Método 3, "com Joana Ortega, Felip Puig i José Montilla". La CAI també ha aprovat les compareixences dels socialistes Joaquim Llena i José Zaragoza, aquest últim amb el vot en contra del PSC.

Després de la filtració de part de la conversa que van mantenir Alícia Sánchez-Camacho i Maria Victòria Álvarez a la Camarga, i de les nombroses notícies publicades sobre el tema durant els darrers mesos, la votació de la compareixença de la presidenta del PPC era un dels moments més esperats del matí al Parlament. Tots els grups parlamentaris, excepte el PPC, han votat a favor que Sánchez-Camacho s'expliqui al Parlament. Encara no hi ha data per aquesta compareixença i la Mesa de la CAI assegura que no se substanciarà abans del final de l'actual període de sessions, el proper 31 de juliol

El portaveu popular, Enric Millo, ha carregat contra la decisió de fer comparèixer una "víctima" dels casos d'espionatge, tal com s'ha referit a Sánchez-Camacho. Segons Millo, la petició de compareixença no respon a la voluntat d'esclarir què va passar al restaurant 'La Camarga', sinó a la "obsessió" d'alguns grups de "perseguir" al PP i a la seva presidenta per les seves conviccions contra el procés sobiranista iniciat a Catalunya.

Només el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch ha demanat la paraula per respondre a Millo. Bosch s'ha limitat a destacat la seva sorpresa davant les crítiques del PPC a la compareixença de Sánchez-Camacho, tenint en compte que van ser els mateixos populars, juntament amb C's, els que van reclamar la creació d'una comissió d'investigació sobre els casos d'espionatge a Catalunya.

Tant la compareixença de Sánchez-Camacho com la de l'exconseller d'Agricultura, Joaquim Llena, i la del diputat socialista i exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza havien estat sol·licitades per CiU. Precisament el PPC ha criticat la decisió de la federació nacionalista de citar a Camacho, una "víctima" de l'espionatge, segons ha insistit Millo, i, en canvi, no citar a altres persones que també van ser presumptament espiades per Método 3 com "Joana Ortega, Felip Puig, Joan Recasens, Francesc Amador, José Montilla, Josep Maria Matas, Marc Fuentes, Albert Batet o Josep Lluís Carod-Rovira".

En el cas de l'exconseller Llena, tots els grups han donat suport unànime a la seva compareixença. El mateix Llena ja havia manifestat la seva predisposició a donar explicacions al Parlament al voltant de l'informe sobre l'avellana que va encarregar l'any 2007 a Método 3. Un informe que, segons La Vanguardia, podria haver servit en realitat per espiar a la cúpula del sindicat agrari 'Unió de Pagesos'.

Pel que fa a la votació de la compareixença de José Zaragoza, al que diverses informacions periodístiques havien vinculat a l'agència Método 3, la unanimitat ha estat trencada pel PSC. Els socialistes consideren que Zaragoza ja va donar les explicacions necessàries en roda de premsa quan se'l va vincular a Método 3 i que res ha canviat perquè ara n'hagi de donar de noves al Parlament. L'exsecretari d'organització socialista va reconèixer haver contractat els serveis d'empreses vinculades a l'agència de detectius, però mai per espiar polítics sinó per fer feines de seguretat a la seu del PSC.

Camacho, Llena i Zaragoza estan obligats a comparèixer a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament. Tal com han recordat els lletrats de la cambra catalana, si algú es negués a comparèixer estaria incomplint la seva obligació, però no podria ser sancionat per fer-ho.