Els més de 30.000 estudiants que al juny van fer la selectivitat ja poden consultar des d'aquest divendres les notes de tall per veure si poden entrar als estudis sol·licitats. Les carreres amb més nota han estat el doble grau de Física i Matemàtiques amb un 12,9 sobre 14 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un 12,5 a la Universitat de Barcelona (UB). Medicina es troba en segona posició amb un 12,4 a la UB, un 12,3 al grau compartit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la UAB, i un 12,08 a la UAB. Els graus amb més nota i que per tant han estat més sol·licitats són carreres de l'àmbit científico-tecnològic, com ara Enginyeria Física amb un 12 o Ciències Biomèdiques amb un 11,8.

Després de la doble titulació de Física i Matemàtiques, i Medicina, les carreres que obtenen notes de tall per sobre de l'11 són de l'àmbit científico-tecnològic. Destaquen algunes de les enginyeries com ara la física amb un 12,1 a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), l'enginyeria en tecnologies aeroespacials amb un 12,07 a la UPC de Terrassa o l'enginyeria amb vehicles aeroespacials amb un 11,2 a la mateixa universitat.

Les ciències també puntuen alt. Per citar alguns exemples: Ciències Biomèdiques amb un 11,8 a la UAB i un 11,6 a la UB, Biologia humana amb un 11,6 a la UPF, Genètica un 11,5 a la UAB, Biotecnologia amb un 11,3 a la UB i un 11,2 a la UAB i per últim, un 11,1 per cursar Bioquímica a la UB.

Destaca la diferència de notes que hi ha entre algunes universitats per cursar els mateixos estudis. Per exemple, és el cas del grau en Administració i direcció d'empreses que demana un 10,7 a la UPF però poc més d'un cinc o un cinc just a universitats com la de Girona, Lleida o la UPC.

Nou grau d'Educació infantil i primària, un 10,8 a la UB

El nou grau en Educació infantil i primària que s'oferirà per primera vegada el proper setembre amb l'objectiu de formar mestres més polivalents obté una nota de tall d'un 10,8 a la UB, un 9,6 a la Universitat de Girona (UdG) i un 9,0 a la Universitat de Lleida (UdL).

Les carreres que un any més també tornen a ocupar les primeres posicions pel que fa a la nota de tall, són les de l'àmbit de la comunicació, com ara Periodisme amb un 11,5 a la UPF i Comunicació Audiovisual amb un 10,6 a la mateixa universitat.

Amb un 11,9 també sobresurt el nou grau de Filosofia, política i economia que oferirà per primera vegada la UPF el curs vinent.

La UPF és la universitat que ofereix més carreres amb la nota de tall per sobre de l'11, en concret un total de 8, en segona posició es troba la UB que n'ofereix 7, després hi ha la UAB amb 6 titulacions amb la nota de tall superior a 11 i en quarta posició la UPC amb 2.