El conseller de Justícia, Germà Gordó, va mantenir ahir que el tercer grau concedit als expresidents de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) condemnats per malversació obeeix a decisions tècniques, no polítiques, i va defensar que aquests reclusos havien estat tractats "amb igualtat". En una entrevista a Rac1 de la que l'emissora va informar en un comunicat, Gordó es va referir així al règim obert de què des de fa dies gaudeixen els expresidents de FGC Enric Roig i Antoni Herce, al mes i mig d'entrar a la presó per complir la pena de quatre anys de presó que se'ls va imposar per malversar 2,7 milions d'euros de l'empresa pública.

Gordó va insistir que els dos reclusos havien estat tractats "amb igualtat respecte a altres presos" pels funcionaris encarregats d'aprovar les classificacions penitenciàries i va explicar que el tercer grau de Roig i Herce el va proposar per unanimitat la Junta de Tractament de la presó Quatre Camins. "Són decisions tècniques. No hi ha influències polítiques. Mai", va recalcar el conseller, que va destacar que el seu Departament va concedir l'any passat més de 2.000 tercers graus i que més de 20% dels reclusos de les presons catalanes gaudeixen del règim obert. El conseller va afirmar que la setmana que ve respondrà al Parlament per la concessió del tercer grau a Roig i Herce, que la Fiscalia ha recorregut.

Roig i Herce van ingressar a la presó de Quatre Camins el maig passat després de ser condemnats a quatre anys de presó, però 48 dies després ja els va ser concedit el règim obert.