L'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, va demanar al PSC que depurés les responsabilitats corresponents després de les desqualificacions de què va ser objecte en les converses publicades en el marc de les investigacions del cas Mercuri. María Elena Pérez va fer aquestes declaracions en una compareixença davant els mitjans de comunicació que es va dur a terme a l'Ajuntament de Montcada i Reixac per donar el seu punt de vista sobre la seva imputació en el cas Mercuri.

Pérez va comparèixer en companyia del seu assessor jurídic, Jordi Ventura, que va puntualitzar els aspectes més tècnics de què l'alcaldessa no tenia prou mestria com per il·lustrar-los davant dels periodistes, ha apuntat. Pérez apareix en qualitat d'imputada en una peça del cas Mercuri després de la presumpta col·locació de l'exsecretària general de Política Territorial de la Generalitat Carmina Llumà a la plaça pública de responsable de planificació urbanística de l'Ajuntament de Montcada. "Mai vaig rebre pressions polítiques que afectessin la seva contractació, no hi ha hagut un rerefons delictiu, tan sol teníem la voluntat de tenir la millor professional", va assenyalar l'alcaldessa en la seva compareixença. Respecte a les informacions aparegudes aquests últims dies on s'apuntava que Pérez hauria rebut ordres per part del partit després d'una reunió celebrada a la seu del PSC de Barcelona, va assegurar que no van existir aquestes ordres.

Sí que va admetre l'existència d'unes converses amb el partit sis o vuit mesos abans de començar el procés públic de contractació, on es va preguntar si algú tenia coneixement d'una persona experta que pogués assumir l'àrea davant els problemes judicials que havia tingut l'Ajuntament en matèria urbanística. Pérez també va manifestar el seu enuig amb les informacions que s'havien derivat de les converses telefòniques entre l'exsecretari d'organització del PSC Dani Fernández i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, de les que van transcendir desqualificacions. "No tinc per què valorar les converses entre ells dos i que fan referència a la meva persona, aquestes converses les valorarem en el nostre partit, on s'hauran de depurar les responsabilitats polítiques que s'hagin de realitzar".