El proper Ple del Parlament designarà -si aconsegueixen la majoria qualificada- les tres persones que ocuparan les vacants a la Sindicatura de Comptes. El termini per presentar candidatures s'acabava ahir i CiU, ERC, PSC i ICV-EUiA van decidir registrar una proposta cadascun. Jaume Amat, a proposta de CiU, Jordi Pons, d'ERC, Miquel Salazar, del PSC i Agustí Colom, d'ICV-EUiA optaran a les tres places que s'han de cobrir per renovar la institució, després que el 2011 fossin renovats els altres quatre membres de la Sindicatura.

Amat és l'actual síndic major de la Sindicatura de Comptes i, juntament amb Pons són síndics des del 2007. Agustí Colom també va ser síndic entre el 2004 i el 2011 i ara opta a tornar a representar la institució. Salazar, que des del 2011 és gerent de l'organisme de gestió tributària de la Diputació de Barcelona, és l'únic dels candidats que no ha estat mai síndic . Per a ser escollits necessitaran el suport de tres cinquenes parts del Parlament (81 diputats). De moment, els grups parlamentaris no han fet públic cap acord al respecte, però necessariament s'haurà de descartar a un dels candidats.

A més dels tres càrrecs que quedaran renovats, la Sindicatura de Comptes té quatre membres més: Joan Ignasi Puigdollers i Maria Àngels Cervat, a proposta de CiU; Andreu Morillas, a proposta del PSC; i Emma Balseiro, a proposta del PPC.