Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va tornar a negar ahir qualsevol irregularitat i vinculació de CDC amb l'espoliació del Palau de la Música i no veu base sòlida en els indicis que han portat el jutge del cas a concloure, en finalitzar la instrucció, que el partit es va lucrar amb 5,1 milions.

"Al nostre entendre, els indicis que ara determina el jutge no tenen una base sòlida i són una reiteració de l'escrit extraprocessal fet pel fiscal fa uns dies. Tanmateix, i tal com hem fet des del principi de la causa, des de CDC se seguirà col·laborant amb la justícia", diu un comunicat emès ahir per la formació. El president del partit i del Govern, Artur Mas, no va fer declaracions sobre la decisió judicial.

CDC respecta però no comparteix les conclusions "indiciàries" del magistrat en la interlocutòria que tanca la instrucció d'aquest procediment. "Reiterem que ni CDC, ni la Fundació CatDem, ni cap persona amb relació orgànica amb el nostre partit s'han lucrat mai ni del Palau de la Música ni de les institucions que en depenen", va assenyalar el partit en el seu comunicat.

En aquest sentit afegeix: "Defensarem la nostra actuació amb tots els mecanismes que tinguem al nostre abast, amb el convenciment que no hi ha hagut cap irregularitat, com així també ho acredita el principal perjudicat, el Palau de la Música, a través d'un escrit lliurat al jutge instructor".

El president i portaveu del grup de CiU, Jordi Turull, també va fer seva la defensa de la innocència de CDC en el cas Palau després que el jutge hagi dit que veu indicis de possibles cobraments de comissions per part de Ferrovial a canvi d'adjudicacions d'obra pública. Turull, però, va dedicar també part de la seva defensa a arremetre contra els partits de l'oposició que han reclamat explicacions i responsabilitats a CDC.

"A aquesta gent el que els sobra és el judici. La sentència la tenen feta de fa temps", va sentenciar. A més, va considerar "de traca i mocador" que el PPC tingui exigències amb Mas tenint en compte "com estan gestionant ells altres afers", en clara referència al cas Bárcenas. "La presumpció d'innocència ha saltat pels aires", va declarar.

Per la seva banda, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música va emetre un escrit al jutge que investiga el saqueig de l'entitat en el qual acusa l'antiga cúpula, encapçalada per Fèlix Millet i Jordi Montull, però evita implicar en el cas CDC, partit al qual el fiscal responsabilitza d'haver-se emportat 6,6 milions en comissions.

Segons informava ahir El Periódico, per als advocats del Palau els únics responsables del desfalc de l'entitat musical i de les irregularitats comeses són el seu expresident Fèlix Millet, la seva "mà dreta" Jordi Montull, la seva filla Gemma Montull i dotze directius i empleats més, entre ells l'exdirectora general de la Fundació Rosa Garicano i les esposes de Millet i Montull.

En l'escrit, els lletrats relaten que Millet i Montull van efectuar un desviament i "apropiació contínua de fons" del Palau amb els quals haurien fet luxoses obres als seus domicilis particulars, així com nombrosos viatges d'oci, i haurien pagat despeses pròpies i dels seus familiars. El Palau sosté que Millet i Montull probablement van desviar fons del patrocini de la constructora Ferrovial a favor de terceres empreses que emetien factures per serveis inexistents, però eludeix precisar que aquestes tinguessin relació amb CDC.

El fiscal del cas sí que acusa CDC de beneficiar-se dels pagaments de la constructora al Palau de la Música i la relaciona amb el cobrament de "comissions il·lícites" d'un 4% corresponents a ?obres adjudicades a Ferrovial pel Govern de la Generalitat.