El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha destacat aquest dimarts la "contradicció" que veu entre les conclusions que ha fet públiques el jutge del cas Palau, que veu indicis que CDC hagi pogut cobrar comissions irregulars de Ferrovial, i que els representants legals del propi Palau de la Música no responsabilitzi el partit de desviament de fons en el seu escrit remés als jutjats. "Allò que veu el jutge i no demostra ni prova entra en contradicció amb el que no veuen els perjudicats", ha sentenciat el portaveu del Govern. Homs ha remés, també, a les "explicacions que donarà Mas al Parlament" el 31 de juliol.

Francesc Homs ha sortit al pas aquest dimarts de les preguntes sobre els indicis que ha fet públics el jutge que ha instruït el cas Palau sobre possibles comissions de Ferrovial cobrades per CDC, apel·lant a "l'esclariment" dels fets quan hi hagi una sentència. I és que ara mateix el portaveu del Govern no veu que hi hagi fets concrets que puguin ser considerats provats. "Crida l'atenció que allò que veu el jutge i no demostra ni prova, entra en contradicció amb el que no veuen els perjudicats, el Palau de la Música", ha sentenciat.

En aquest sentit, Homs ha considerat que "de fets provats, en la resolució del jutge, no hi ha cap". És per això que el portaveu del Govern veu que l'escrit dels representants legals del Palau, on no es responsabilitza CDC de desviament de fons i no s'esmenten aquestes presumptes comissions, és "més raonable" que el del jutge. "El Palau és el perjudicat i allà d'això no en parla", ha destacat Homs.

Amb tot, Francesc Homs ha volgut desitjar en nom del Govern que hi hagi una sentència el més aviat possible per poder esclarir els fets. "Aleshores podrem fer una valoració precisa i treure conclusions", ha dit. Mentre, però, el portaveu ha assegurat que tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com l'executiu "donaran totes les explicacions que calguin", i ha recordat que pel 31 de juliol hi ha fixada una compareixença del president al Parlament per aquest cas.

L'auditoria del tripartit

El portaveu del Govern, a més, ha remarcat que durant l'executiu tripartit s'hi va fer "una extensa auditoria" sobre les possibles irregularitats de les que parla el jutge i sobre el cas Palau. "No s'hi va trobar res, per això no hi ha fets provats", ha sentenciat Homs, tot afegint que "no podem pretendre que si hi ha auditories després no es tinguin en compte".

En qualsevol cas, a més, el portaveu ha considerat que les eines de control i transparència en l'adjudicació d'obres "van funcionar aleshores i ho fan ara". "Hi ha filtres i mecanismes de transparència des de fa temps i ara s'han reforçat amb una unitat dedicada a facilitar el seguiment de la contractació pública, perquè només des de la transparència es pot fer front a aquestes circumstàncies", ha comentat Homs.