El Parlament va rebutjar ahir amb els vots de CiU i ERC instar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a "retirar de forma immediata" l'ERO que preveu acomiadar 312 treballadors. PSC, PPC, ICV-EUiA, C's i la CUP van votar a favor de l'esmena presentada pels ecosocialistes. El president d'ERC, Oriol Junqueras, va argumentar que l'acord amb el Govern era "molt millor" que l'ERO presentat per l'executiu català en un primer moment i es va mostrar convençut que els acomiadaments serien "molt menors".

L'acord entre CiU i ERC insta el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a posar "urgentment" sobre la taula de negociació "mesures alternatives" que cerquin la conservació de llocs de treball davant d'ERO que preveu acomiadar 312 treballadors. Entre les mesures que es proposen destaca la reducció de costos de les estructures directives, oferir condicions per facilitar les jubilacions voluntàries, incentivar les reduccions de jornades voluntàriament així com buscar un acord per una "reducció progressiva de sous" que exclogui els més baixos. A més, el text de l'acord estableix la possibilitat de retirar l'ERO per ampliar el termini de negociació que l'expedient ha fixat en 30 dies.

La picabaralla

En declaracions als passadissos del Parlament, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va reivindicar que aquest acord era "molt millor" que l'ERO plantejat per l'executiu català i va assegurar que tenia l'aval de la majoria dels treballadors de la CCMA. Va assegurar que amb aquestes mesures "l'afectació en acomiadaments serà molt menor" i va garantir que el seu partit treballarà perquè l'acord es concreti. En aquest sentit, va defensar que la retirada de l'expedient de regulació no era imprescindible per negociar una millora dels acomiadaments previstos. Fins i tot, va posar l'acord com a exemple del "camí que ha de seguir Catalunya per afrontar els reptes".

A més, Junqueras es va mostrar molt crític amb IVC-EUiA per haver evitat que es votés l'acord amb CiU. "Quan algú es posa al costat de C's i PPC i utilitza aquest tipus d'artificis és evident que està fent un molt mal servei al nostre país i a la democràcia", els hi va retreure amb contundència. En canvi, el diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch va interpretar de manera diferent les votacions a la cambra. Es va limitar a repassar què havia fet cadascú a l'hemicicle i va proposar un titular diferent al que defensaven els republicans. "Vostè ens ha atacat dient una cosa que no és certa, que ICV-EUiA ha fet pinça amb PPC i C's. Jo li proposo un altre titular: PSC, PPC, ICV-EUiA, C's i la CUP volen impedir l'ERO a TV3 i a Catalunya Ràdio i CiU i ERC ho fan impossible. Aquesta és la realitat del que ha passat aquí", va assegurar. De la seva banda, el diputat de CiU Albert Batalla va acusar els grups de fer servir el "tacticisme polític" en una qüestió tan important com els mitjans de comunicació públics. Batalla va assegurar que si fos, per exemple, pel PPC "TV3 i Catalunya Ràdio ja no existirien".