El secretari d'organització del PSC, Esteve Terradas, va explicar que no havia parlat en les últimes hores amb l'exsecretari d'organització d'aquest partit, José Zaragoza, a qui algunes informacions periodístiques van apuntar com l'autor de l'encàrrec a Método 3 de l'espionatge a Camacho. Poc després d'esclatar la polèmica en descobrir-se que Método 3 havia gravat la conversa privada al restaurant La Camarga de Barcelona entre la líder del PPC, Alicia Sán?chez Camacho, i l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Alvarez, l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza va admetre que el seu partit havia encarregat quatre treballs de seguretat entre 2009 i 2011 a l'agència, però va negar qualsevol actuació irregular.

En una roda de premsa el passat 13 de febrer, Zaragoza va reconèixer que havia trobat factures amb Método 3 per "quatre actuacions de protecció i seguretat" de la seu del PSC al carrer Nicaragua, com auditories de seguretat i escombrats per despatxos, entre 2009 i finals de 2011. Això no obstant, Zaragoza va negar les informacions periodístiques del diari El Mundo, que li va atribuir l'encàrrec a Método 3 per espiar la conversa privada entre Sánchez-Camacho i Victòria Alvarez.

De fet, tant Zaragoza com Sán?chez-Camacho tenen pendent comparèixer al Parlament per explicar aquest cas. La titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona va acordar dijous prorrogar un mes el secret del sumari sobre el cas, a instàncies de la fiscalia. La jutgessa va decidir el passat 9 de juliol seguir investigant el cas, en considerar que l'acord a què la dirigent popular va arribar amb Método 3 per retirar la seva demanda "no extingeix l'acció penal". Després de la decisió, els fiscals del cas van estar preparant els últims dies, enmig d'un gran hermetisme, un document per demanar noves diligències.